Hamasi kërkon garanci me shkrim nga ShBA para se të bie dakord për marrëveshjen e armëpushimit

Disa burime të Reuters kanë thënë se Hamasi po kërkon garanci me shkrim nga ShBA-ja për një armëpushim të përhershëm dhe tërheqje të forcave izraelite nga Gaza përpara se të nënshkruajë marrëveshjen e propozuar të armëpushimit të presidentit amerikan, Joe Biden.

Dy burime egjiptiane të sigurisë i thanë agjencisë së lajmeve Reuters se Hamasi do ta pranonte planin vetëm nëse garancitë ishin në fuqi.

Egjipti mendohet se është në kontakt me ShBA-në për këtë kërkesë, shkruan Sky News.

“Hamasi kërkon siguri për një kalim automatik nga një fazë në tjetrën sipas marrëveshjes së përcaktuar nga presidenti Biden,” tha një burim i tretë për Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *