Maqedonci tregon arsyen e mos ekspozimit të mjeteve të rënda në parakalimin e FSK-së

Ministri i Ministrisë së Mbrojtës, Ejup Maqedonci ka thënë se në 25 vjetorin e çlirimit të vendit, nuk janë ekspozuar pajisjet e rënda për shkak se janë forma më shumë të lindjes dhe jo vendeve të NATO-s.

Maqedonci në një përgjigje me shkrim për KosovaPress, ka thënë se automjete, drone dhe tjera nuk demonstrojnë në parada.

“Ka pas shumë armë ndryshe nga hera e kaluar, tre kuadrate kanë qenë me mitraloz të rëndë, pastaj pajisjet tjera personale si kamerat në helmete. Kurse, automjete, drone dhe tjera nuk demonstrojmë në parada, sepse janë format më shumë i lindjes, jo vendeve të NATO-s”, tha ai.

Ndryshe, në ceremoninë shtetërore për nder të 25-vjetorit të çlirimit të Kosovës kanë parakaluar 16 kuadrate të FSK-së, shtatë të Policisë së Kosovës, me mbi 1500 pjesëtarë. /kp/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *