Gjermania do t’i furnizojë ukrainasit me super radarë – këto janë karakteristikat e TRML-4D

Prodhuesi gjerman i armëve, Hensoldt do të transferojë gjashtë radarë TRML-4D tek forcat e armatosura të Ukrainës për të forcuar aftësinë e mbrojtjes ajrore të vendit.

Kështu thuhet në një njoftim për shtyp të publikuar në faqen e internetit të kompanisë, raporton Ukrinform.

Specialisti i sensorëve, Hensoldt po furnizon ukrainasit me gjashtë radarë të tjerë TRML-4D me performancë të lartë për të forcuar mbrojtjen ajrore të vendit. Si pjesë e një pakete porosie gjithëpërfshirëse me vlerë mbi 100 milionë euro, gjashtë radarët do të dorëzohen në fund të këtij viti.

TRML-4D bazohet në teknologjinë më të fundit të radarit AESA (Active Electronically Scanned Array).

Siguron zbulimin dhe gjurmimin e shpejtë të rreth 1500 objektivave brenda një rrezeje deri në 250 kilometra. Ai është i aftë të zbulojë, gjurmojë dhe klasifikojë shpejt dhe me besueshmëri të gjitha llojet e objektivave ajrore – raketat, dronët dhe aeroplanët, si dhe helikopterët.

Ndryshe, Hensoldt ka dekada përvojë me sistemet e radarëve për mbrojtjen ajrore dhe po drejton në mënyrë aktive zhvillimin e mëtejshëm të teknologjive kryesore në këtë fushë.

Përveç radarit me performancë të lartë TRML-4D, portofoli i kompanisë përfshin radarin me rreze të shkurtër SPEXER, radarin pasiv Twinvis dhe radarët për sigurimin e trafikut të anijeve dhe ajrore. Të dy TRML-4D dhe SPEXER janë pjesë e sistemit të mbrojtjes ajrore NNbS të Forcave të Armatosura Gjermane për mbrojtje të afërt dhe me rreze të shkurtër, i cili u vu në punë në janar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *