Zyrtarët izraelitë i konfiskojnë kamerën dhe pajisjen e transmetimit AP-së

Associated Press, raporton se zyrtarët izraelitë i kanë konfiskuar një kamerë dhe një pajisje transmetimi.

Sipas raportimit, kjo u bë me akuzën se kjo organizatë e lajmeve po e shkel ligjin e ri të mediave duke ofruar imazhe për mediumin Al Jazeera.

Kanali satelitor i Katarit, Al Jazeera, është në mesin e mijëra klientëve që marrin video të drejtpërdrejta nga AP dhe organizata të tjera lajmesh. AP e denoncoi këtë veprim.

“Associated Press dënon në termat më të fortë veprimet e qeverisë izraelite për të mbyllur transmetimin tonë të gjatë të drejtpërdrejtë që tregon një pamje në Gaza dhe kapi pajisjet e AP-së”, tha Lauren Easton, nënkryetare e komunikimit të korporatave në organizatën e lajmeve, transmeton Klankosova.tv.

“Mbyllja nuk bazohej në përmbajtjen e furnizimit, por në një përdorim abuziv nga qeveria izraelite të ligjit të ri të transmetuesve të huaj të vendit. Ne u bëjmë thirrje autoriteteve izraelite të kthejnë pajisjet tona dhe të na mundësojnë të rivendosim menjëherë transmetimin tonë të drejtpërdrejtë, në mënyrë që të mund të vazhdojmë të ofrojmë këtë gazetari të rëndësishme vizuale për mijëra media në mbarë botën”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *