Taravari: Qeveria e re do t’i fillojë negociatat me BE-në

Arben Taravari, njëri nga liderët e koalicionit “VLEN”, i cili po zhvillon negociata me VMRO-DPMNE-në për përbërjen e qeverisë së ardhshme, pret që brenda disa ditësh të arrihet marrëveshja përfundimtare.

Ai shprehet se i vjen mirë që pas 22 vitesh vendi ka pasur një ndryshim të plotë qeveritar. Taravari është i sigurt se kjo përbërje qeveritare do t’i nisë negociatat me Bashkimin Evropian.

Ndryshe VMRO-DPMNE, koalicioni “VLEN” dhe Lëvizja “ZNAM” janë ende duke diskutuar për formimin e qeverisë së re, ndonëse tashmë është bërë e ditur ndarja e resoreve, ndërsa jozyrtarisht janë përmendur edhe emrat e ministrave të rinj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *