Qeveria sllovene njeh shtetin palestinez, pritet aprovimi i parlamentit

Qeveria sllovene miratoi  këtë të enjte vendimin për të njohur një shtet të pavarur palestinez, tha kryeministri i vendit, Robert Golob.

“Sot qeveria ka vendosur të njohë Palestinën si një shtet të pavarur dhe sovran,” tha ai në një konferencë shtypi në Lubjanë, raporton Reuters.

Ndërkaq i duhet edhe parlamentit ta aprovoj këtë vendim të qeverisë në ditët në vijim.

Kështu, Sllovenia po ndjek hapat e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *