Protesta në Izrael, kërkohet kthimi i pengjeve të mbetura dhe zgjedhje të reja

Mijëra njerëz po mbajnë demonstrata në të gjithë Izraelin, duke i bërë thirrje qeverisë të sigurojë një marrëveshje për lirimin e pengjeve të mbetura në Gaza.

Në Tel Aviv, demonstruesit u mblodhën në një shesh të njohur joformalisht si Sheshi i pengjeve, duke mbajtur fotografitë e pengjeve së bashku me tabelat që shkruanin: “Sillini në shtëpi tani”.

Shumë po kërkojnë gjithashtu zgjedhje të reja, duke thënë se qeveria aktuale e kryeministrit Benjamin Netanyahu duhet të largohet.

Netanyahu përballet me një presion politik të brendshëm në rritje, duke përfshirë dorëheqjen e mundshme të një anëtari kryesor në qeverinë e emergjencës të vendit gjatë kohës së luftës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *