Nasrallah: Qiproja do të jetë objektiv nëse ‘bashkëpunon’ me Izraelin  

Udhëheqësi i Hezbollahut, Sayyed Hassan Nasrallah, paralajmëroi për një luftë “pa rregulla apo tavane” në rast të një ofensive të plotë izraelite kundër milicisë libaneze, teksa ai kërcënoi se Qiproja mund të bëhej një objektiv nëse lejonte që Izraeli të përdorte territor në secilin konflikt.

Qiproja dhe Izraeli kanë një marrëveshje dypalëshe të bashkëpunimit të mbrojtjes, e cila ka parë që vendet të kryejnë stërvitje të përbashkëta, raporton The Guardian.

“Hapja e aeroporteve dhe bazave qipriote ndaj armikut izraelit për të shënjestruar Libanin do të thotë se qeveria qipriote është pjesë e luftës dhe rezistenca do ta trajtojë atë si pjesë e luftës”, tha shefi i Hezbollahut.

Nikos Christodoulides, presidenti i ishullit, u përgjigj të mërkurën në mbrëmje: “Qiproja mbetet e pa përfshirë në asnjë konflikt ushtarak dhe pozicionohet si pjesë e zgjidhjes dhe jo e problemit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *