Laws: Viktimat duan që Shala të dënohet

Simon Laws, mbrojtës i viktimave në çështjen gjyqësore ndaj Pjetër Shalës, ka thënë se të mbrojturit e tij duan që i akuzuari të dënohet.

Ai tha se viktimat e njohin Shalën shumë mirë pasi sipas tij ai është njëri prej personave që është përgjegjës për dëmin e shkaktuar ndaj tyre, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Viktimat pjesëmarrëse në këtë çështje kanë këmbëngulur dhe ata kanë luajtur një rol shumë të rëndësishëm në këtë gjykim. Në mënyra individuale, ata janë dëmtuar nga ajo se çfarë ka ndodhur në Kukës dhe dëshira e tyre mbi të gjitha është që ata të shohin që drejtësia të vendoset në vend. Në këtë çështje, kjo do të thotë se i akuzuari duhet të dënohet, të cilin ata e njohin shumë mirë, pasi ai është njëri prej personave që është përgjegjës për dëmin e shkaktuar ndaj tyre”, tha ai.

Po ashtu, Laws tha se disa prej të ndaluarve në Kukës kanë vdekur përpara se të fillonte gjykimin ndaj Shalës.

“Disa prej të ndaluarve në Kukës kanë vdekur përpara se kjo gjykatë kishte mundësi t’iu ofronte një mundësi për gjykimin e Pjetër Shalës, megjithatë zërat e tyre janë dëgjuar në formën e dëshmive që ata kanë lënë pas tyre. Fatmirësisht, të tjerët janë ende gjallë. Ata kanë ardhur këtu që ata të ndajnë përvojën e tyre me ne”, tha mbrojtësi i viktimave, Simon Laws.

Ndryshe, deklarata përmbyllëse e mbrojtjes së viktimave sipas avokatit Laws do të zgjasë më shumë se një orë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *