Aliu: Task-Forca e Gjelbër, jashtëzakonisht e rëndësishme për Kosovën

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu ka thënë se Task-Forca e Gjelbër është një veprim tejet i rëndësishëm për Kosovën.

Kjo për arsyen siç e thote edhe vet ministri, ndihmon në përmirësimin e nivelit të ndotjes.

Më tutje Aliu shprehet se kundër çdo kundërvajtësi do të merren masa.

“Task-Forca është një veprim jashtëzakonisht i rëndësishëm në lidhje me vendin tonë”, tha Aliu në një konferencë për media.

“Pra Task-Forca e Gjelbër do të jetë një trup nga institucionet e ndryshme të Qeverisë së Republikës së Kosovës”.

“Kjo Task-Forcë po krijohet si një strukturë e veçantë dhe e përkohshme dhe do të merret me përmirësimin e nivelit të mbrojtjes, pra lumenjtë asaj për reduktimin e mbeturinave plastike, përmirësimin dhe menaxhimin e parqeve kombëtare dhe ndërmarrjen e veprimeve kundër degradimit mjedisor që rrjedh nga aktivitetet ilegale”.

“Do të merren masa kundër çdo degraduesi në vendin tonë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *