Von der Leyen: Zgjidhja me dy shtete, e vetmja që do të sjellë paqe në rajon

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen ka thënë se zgjidhja e vetme për luftën Izrael-Hamas është që të punohet për një zgjidhje me dy shtete.

Ajo ndër të tjera tha se është i nevojshëm një armëpushim tani dhe lirimi i pengjeve.

E pyetur për politikën e BE-së ndaj Izraelit, Ursula von der Leyen tha:

“Unë kam qenë në Kibbutz Kfar Azza menjëherë pas sulmeve dhe i kam parë trupat. Dhe unë kam qenë shumë e qartë në ndërveprimin tim me qeverinë izraelite se Izraeli ka të drejtë të mbrohet brenda kufijve të ligjit humanitar dhe ligjit ndërkombëtar”, tha von der Leyen.

“Dhe unë kam qenë në Rafah, në pikën e kalimit kufitar, dhe duhet të them, të shoh se sa civilë të pafajshëm po vdesin, veçanërisht fëmijë, është e padurueshme dhe është e papranueshme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *