Vendimi i GJNP-së për urdhërarrestin e Netanyahut mund të vonohet nga Britania e Madhe

Një ndërhyrje e qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar në Gjykatën Penale Ndërkombëtare pritet të vonojë një vendim nëse mund të lëshohet një urdhër-arresti kundër kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu, për krime të dyshuara lufte në Gaza.

Gjyqtarët në GJNP vendosën të enjten se do të lejojnë Mbretërinë e Bashkuar të bëjë argumente ligjore në këtë rast, ndërsa ata shqyrtojnë nëse do të miratojnë kërkesat e bëra nga kryeprokurori i GJPN-së për urdhër-arrestet kundër Netanyahut dhe ministrit të tij të mbrojtjes, Yoav Gallant, raporton The Guardian.

Sipas dokumenteve të gjykatës, pasi prokurori bëri kërkesat, Mbretëria e Bashkuar argumentoi se gjyqtarët që dëgjuan çështjen duhet të adresojnë pyetje “të pazgjidhura” në lidhje me juridiksionin e GJNP-së mbi qytetarët izraelitë përpara se të vendosin nëse do të lëshojnë urdhër-arrestet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *