Trump tregon se çka urren më së shumti tek izraelitët në luftën kundër palestinezëve

Ish-presidenti amerikan, Donald Trump tha se Izraeli duhet të “përfundojë atë që filloi” dhe “atë sa më shpejt”.

Ai vazhdoi duke argumentuar se Izraeli po “humbte luftën me opinionin publik” për shkak të pamjeve që dalin nga Rripi i Gazës, shkruan cnn.

“Duhet ta kapërceni atë dhe duhet të ktheheni në normalitet. Dhe nuk jam i sigurt se më pëlqen mënyra se si po e bëjnë këtë, sepse ju duhet të korrni fitore. Duhet të kesh një fitore dhe kjo kërkon shumë kohë”, tha 77-vjeçari.

Trump vuri në dukje se “ata duhet ta përfundojnë atë që filluan dhe duhet ta përfundojnë shpejt dhe ne duhet të vazhdojmë me jetën.”

Ish-udhëheqësi amerikan vazhdoi të argumentonte se Izraeli kishte një problem me mesazhet publike dhe se “po e humbin absolutisht luftën me opinionin publik”.

“Dhe gjëja tjetër është që unë e urrej, ata nxjerrin pamje gjatë gjithë kohës. Çdo natë, ata po publikojnë pamje të ndërtesave që po shkatërrohen. Ata nuk duhet të publikojnë pamje të tilla. Ata po e bëjnë, prandaj po e humbin luftën me opinion publik”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *