OKB: Më shumë se gjysma e tokës bujqësore të Gazës është dëmtuar

OKB-ja ka thënë se më shumë se gjysma e tokës bujqësore të Gazës është dëmtuar.

Të dhënat tregojnë një rritje të shkatërrimit të pemishteve, kulturave bujqësore dhe perimeve atje, shkruan Sky News.

Një organizatë e bujqësisë atje zbuloi se 57 për qind e fushave të përhershme bujqësore dhe tokave të punueshme thelbësore për sigurinë ushqimore të Gazës kishin treguar një rënie të ndjeshme në dendësi dhe shëndet.

“Në maj 2024, shëndeti dhe dendësia e të korrave në të gjithë Rripin e Gazës treguan një rënie të dukshme në krahasim me mesataren e shtatë sezoneve të mëparshme”, tha organizata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *