Një punonjës i ndihmave të OKB-së u vra dhe një u plagos në Rafah

Të paktën një punonjës i ndihmave të Kombeve të Bashkuara u vra dhe një tjetër u plagos pasi një automjet i shënuar si i përkiste agjencisë u sulmua në Rafah të hënën.

Personeli i OKB-së u “shënjestrua ndërsa udhëtonte me një automjet të Kombeve të Bashkuara të shënuar qartë me flamurin dhe shenjat e OKB-së”, sipas Farhan Haq, zëvendës zëdhënës i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së.

Haq nuk e fajësoi as Izraelin dhe as Hamasin për sulmin.

Vdekja është e para e një punonjësi të ndihmës së huaj të OKB-së që nga 7 tetori, tha Haq.

Zyra e mediave në Gaza lëshoi një deklaratë duke fajësuar Izraelin për vrasjen e punëtorëve të OKB-së, raporton CNN.

Zyra e Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara António Guterres lëshoi një deklaratë duke dënuar sulmin ndaj personelit të OKB-së dhe bëri thirrje për një hetim të plotë.

“Sekretari i Përgjithshëm ishte thellësisht i pikëlluar kur mësoi për vdekjen e një anëtari të stafit të Departamentit të Sigurisë dhe Sigurisë (DSS) të Kombeve të Bashkuara dhe plagosjen e një punonjësi tjetër të DSS kur automjeti i tyre i OKB-së u godit ndërsa udhëtonin për në Spitalin Evropian në Rafah këtë mëngjes. Me konfliktin në Gaza që vazhdon të marrë një taksë të rëndë – jo vetëm mbi civilët, por edhe për punonjësit humanitar – Sekretari i Përgjithshëm përsërit apelin e tij urgjent për një armëpushim të menjëhershëm humanitar dhe për lirimin e të gjithë pengjeve”, thuhet në deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *