Në zyrën ku duhej të mblidhej qeveria polake, u gjetën pajisje përgjimi

Agjentët polakë të sigurisë kanë zbuluar pajisje përgjimi në një dhomë ku ministrat do të takoheshin të martën, thanë autoritetet, pa zbuluar se kush mund t’i kishte vendosur ato atje.

Si një qendër për furnizimet ushtarake perëndimore në Ukrainë gjatë luftës më shumë se dyvjeçare me Rusinë, Polonia ka qenë në gatishmëri të shtuar për spiunazh.

“Shërbimi Shtetëror i Mbrojtjes, në bashkëpunim me Agjencinë e Sigurisë së Brendshme, zbuloi dhe çmontoi pajisje që mund të përdoreshin për përgjim në dhomën ku do të mbahet mbledhja e Këshillit të Ministrave sot në Katovicë”, shkroi zëdhënësi i shërbimeve të sigurisë Jacek Dobrzynski në X.

Ai nuk komentoi mbi origjinën e pajisjeve, por tha se takimi do të zhvillohej siç ishte planifikuar në orën 10:00.

Ministrat do të diskutonin politikën energjetike, duke përfshirë kalimin larg qymyrit dhe një program për të zbutur ndikimin e çmimeve të larta të energjisë elektrike në familjet e cenueshme.

Të hënën, qeveria tha se po verifikonte nëse një gjykatës polak, i cili kishte qasje në informacione konfidenciale dhe kërkoi azil politik në Bjellorusi, kishte spiunuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *