Kroacia e ndihmon Kosovën në zhvillimin e kapaciteteve të Ushtrisë

Zëvendësministri i Mbrojtjes, Shemsi Syla ka qëndruar në Kroaci me rastin e konferencës ASDA, e cila u mbajt të enjten më 13 qershor 2024 në Hotel “Westin” në Zagreb, ku është takuar me Sekretarin e Shtetit të këtij vendi, Zdravko Jakop.

Siç njofton ministria e Mbrojtjes e Kroacisë, Jakop bashkë me Sylën konfirmuan bashkëpunimin e shkëlqyer të mbrojtjes ndërmjet Kroacisë dhe Kosovës.

“Bashkëpunimi i mbrojtjes ndërmjet Kroacisë dhe Kosovës ka për qëllim kryesisht mbështetjen e përpjekjeve të Kosovës në procesin e anëtarësimit në organizatat dhe iniciativat euroatlantike dhe rajonale, si dhe në zhvillimin e kapaciteteve të Forcës së Sigurisë së Kosovës. Gjithashtu, shumë anëtarë janë shkolluar në Akademinë Ushtarake Kroate ‘Dr.Franjo Tuxhman’”, u tha në njoftimin e ministrisë kroate të Mbrojtjes.

Me këtë rast, Sekretari i Shtetit kroat shprehu mbështetjen e tij për Republikën e Kosovës në procesin e anëtarësimit në integrimet euroatlantike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *