Houthi të Jemenit zbulojnë raketën “Palestine” me lëndë djegëse të ngurtë që i ngjan hipersonisë iraniane

Rebelët Houthi të Jemenit kanë zbuluar një raketë të re, me lëndë djegëse të ngurtë në arsenalin e tyre, që i ngjan aspekteve të një rakete të paraqitur më parë nga Irani, të cilën Teherani e përshkroi si fluturues me shpejtësi hipersonike, raporton AP.

Rebelët hodhën raketën e tyre të re “Palestine”, të kompletuar me një kokë lufte të lyer si një shall palestinez me kuadrate, në portin jugor të Gjirit Aqaba të Eilat në Izrael të hënën. Sulmi ndezi sirenat e sulmit ajror, por nuk shkaktoi dëme apo lëndime të raportuara.

Pamjet e publikuara nga Houthis të mërkurën vonë treguan se Palestina po ngrihej mbi atë që dukej të ishte një lëshues celular dhe ngrihej shpejt në ajër me shtëllunga tymi të bardhë që dilnin nga motori i saj. Tymi i bardhë është i zakonshëm me raketat me lëndë djegëse të ngurtë.

Raketat me lëndë djegëse të ngurtë mund të vendosen dhe të lëshohen më shpejt se ato që përmbajnë lëndë djegëse të lëngshme. Ky është një shqetësim kryesor për Houthi-t pasi vendet e tyre të lëshimit të raketave janë shenjëstruar vazhdimisht nga forcat e SHBA-së dhe aleatëve në muajt e fundit mbi sulmet e rebelëve ndaj anijeve përmes korridorit të Detit të Kuq.

Një sulm i tillë goditi Houthit edhe para se ata të ishin në gjendje të lëshonin raketën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *