Gjykata e Posaçme e Apelit, dënon Safet Gjicin dhe Alma Kaçin

Safet Gjici është dënuar përfundimisht me 4 vjet e 6 muaj burgim.

Ky vendim u mor nga Gjykata e Posaçme e Apelit e cila e prishi vendimin e shkallës së parë.

Gjici u dënua me vendim të formës së prerë tashmë jo për “shpërdorim detyre” por për “korrupsion pasiv”.

Alma Kaçi u dënua me 1 vit e gjashtë muaj burgim për akuzën e “korrupsionit aktiv”. Asaj i është ndryshuar vepra penale, pasi në shkallën e parë ishte dënuar për “prostitucion”.

Gjici e Kaçi përfitojnë nga gjykimi i shkurtuar duke iu zbritur 1/3 e dënimit, përkatësisht 3 vjet për Gjicin e 1 vit për Kaçin.

Asnjëri prej tyre nuk mori pjesë në proces, teksa ish-kryebashkiaku i Kukësit prej rreth dy muajsh ndodhet në spital, shkruan Euronews.al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *