Dhjetë viktima të luftës u gjetën në një varrezë masive në deponinë e plehrave kroate

Sot pati gërmime nëpër grumbuj mbeturinash në një deponi plehrash të rrethuar nga fushat e lulediellit në Kroaci të enjten, duke kërkuar për trupat e viktimave të vrarë në luftë më shumë se tre dekada më parë, pasi mbetjet e 10 personave u gjetën në fillim të këtij muaji.

Varreza masive u gjet pas dy vitesh kërkimi aktiv në deponinë e Petrovacka Dola pranë Vukovarit. Hetuesit presin të gjejnë më shumë mbetje, tha Ivona Paltrinieri, e cila drejton departamentin për personat e zhdukur në ministrinë e veteranëve të luftës.

Kroacia ende po përpiqet të përcaktojë fatin e 1,797 personave të zhdukur nga lufta e saj e pavarësisë 1991-1995 nga Jugosllavia e atëhershme, duke përfshirë 500 persona të zhdukur nga qarku Vukovar-Srijem, tha Paltrinieri.

Hetuesit besojnë se viktimat e gjetura këtë muaj në deponi ishin rivarrosur atje pasi fillimisht ishin varrosur diku tjetër, pasi ato ishin të mbuluara me tokë dhe llum që nuk është tipike për vendin, shkruan Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *