Lirohet Julian Assange

Është liruar themeluesi i WikiLeaks, Julian Assange.

Lirimi i tij ka ndodhur pasi ai ka arritur një marrëveshje me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, mbi akuzat për spiunazh.

Assange, e ka pranuar fajin për një akuzë të krimit, për marrjen dhe zbulimin e dokumenteve të klasifikuara në lidhje me ushtrinë amerikane dhe sistemet e sigurisë kombëtare, shkruajnë mediat ndërkombëtare.

Ai pritet të dënohet me 62 muaj burgim, të cilët tashmë i ka përfunduar.

Raportohet se seanca dëgjimore do të mbahet të mërkurën në ishullin Saipan dhe pas përfundimit ai do të kthehet në shtëpinë e tij në Australi.

Betejat e tij ligjore dhe luftimet kundër ekstradimit, për në ShBA, morën fund pas 13 vjetësh.

Ai rrezikoi të përballet me burgim të përjetshëm apo edhe me vdekje, shkruajnë mediat ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *