Rusia ka intensifikuar sulmet dhe bombardimet ndaj qyteteve ukrainase, duke shkatërruar objekte kultiv, ndërtesa qeveritare, pallate banimi dhe infrastrukturën kryesore.

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka reaguar duke thënë se Rusia do të paguajë çdo gjë që ka shkatërruar në Ukrainë.

Ai zotohet se vendi i tij do të rindërtohet dhe Rusia do të paguajë dëmshpërblimet.

Edhe nëse shkatërroni të gjitha katedralet dhe kishat tona të Ukrainës, nuk do të shkatërroni besimin tonë, besimin tonë të sinqertë te Ukraina dhe në Zot, besimin te njerëzit. Ne do të rindërtojmë çdo shtëpi të vetme, çdo qytet të vetëm. Dhe po i themi Rusisë që të mësojë fjalët reparacion dhe kontribute. Do të paguani tërësisht për atë që keni bërë kundër shtetit tonë, kundër çdo ukrainasi”, thotë Presidenti ukrainas Zelensky.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Masa të reja për hyrje në Slloveni

Vlefshmëria e certifikatës për vaksinimin dhe shërim nga COVID-19 për ata më…

Duhet të përgatitemi për skenarin më të keq

Gjithsej 400 milion euro kredi në Eurobono do të kërkojë Qeveria nga…

Dimitrievski: Askush nuk mund të më kthej në partinë nga e cila asnjëherë nuk jam larguar

Kryetari i Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski në profilin e tij në…

Rama publikon grafikun e vaksinimit/ Shqipëria, e para mes 10 vendeve të rajonit

Kryeministri Edi Rama ka publikuar një grafik me të dhënat e vaksinimit…

Gjermania aplikon reciprocitetin me Rusinë: Ndalon aterrimin e aeroplanëve rusë në Berlin

Ministria e transportit në Berlin tha se lëvizja u bë sepse Rusia…