Lidhjet e Kishës Ortodokse të Rusisë dhe Serbisë me politikën e këtyre vendeve janë po aq të vjetra sa edhe vetë ekzistimi i tyre.

Bekimet që Kisha Ortodokse i ka dhënë politikës hegjemoniste ruse dhe serbe tashmë është hetuar dhe vërtetuar, duke nxjerr në pah nënshtrimin e dyanshëm për qëllime krejtësisht agresore.

Në medie sociale janë shfaqur të gjithë krerët ortodoks të kishës ruse duke nisur nga drejtuesi aktual Kiril e deri te mitropoliti Nikodim, i cili ka vdekur në vitin 1978.

Aty janë paraqitur edhe lidhje e Kishës Ortodokse Ruse me ish-KGB-në, tash Shërbimi rus i Sigurisë (FSB).

“Unë e kam hetuar këtë lidhje që në fillim të viteve ’90-ta dhe pa hyrë në asnjë detaj mund të them se nga fillimi i viteve 1970 një prift mund të bëhej peshkop vetëm me bekimin e KGB-së, duke qenë operativ i KGB-së. Po kjo është e vërtetë”, thekson Ivana Stradner nga Fondacioni për Mbrojtje të Demokracisë.

https://twitter.com/oculusfiles/status/1534921805374361602/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534940437194100736%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Ftelegrafi.com%2Fvertetohen-lidhjet-e-kishes-ortodokse-te-rusise-dhe-serbise-sherbimet-sekrete-te-vendeve-te-tyre%2F

Stander përveç tjerash, këtij postimi ia shton edhe ndikimin e Kishës Ortodokse Serbe.

“Unë kam shkruar për Kishat Ortodokse Ruse dhe Serbe dhe jam plotësisht dakord me këtë vlerësim. Ekziston një lidhje e qartë midis Kremlinit, KGB-së/FSB-së dhe Kishës”, përfundon ajo. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kurti: Në zgjedhjet e ardhshme le të bëhen të gjithë liderët bashkë, le ta marrin edhe presidentin

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë për të gjithë…

Priftërinjtë serbë në Mal të Zi kënduan “kur ushtria kthehet në Kosovë”, vijnë reagimet e ashpra nga Kosova

Në ceremoninë e shugurimit të Mitropolitit të Kishës Ortodokse Serbe në Mal…

Zëdhënësi i UÇK’së në burg, ndërkohë zëdhënësi i Millosheviqit president”

Njëri nga komandantët e UÇK-së, aktualisht deputet i Kuvendit të Kosovës dhe…

Halil Snopçe njofton Kongresmenin Amerikan B.Gudlat për bllokimin e komisionit për të drejtat e njeriut

Në cilësinë e Kryetarit të komisionit anketues për të drejtat e njeriut…