Ushtria ukrainase thotë se është duke goditur zonat e rajonit të Luhanskut ku forcat ruse po ridislokohen pas tërheqjes së tyre të fundit nga Kharkiv fqinj.

Duke komentuar dy sulmet e fundit, Shtabi i Përgjithshëm i ushtrisë tha se kishte konfirmuar humbjet ruse në një sulm në qytetin Novoaidar në Luhansk, duke pretenduar se “rreth 50 njësi të pajisjeve ushtarake u shkatërruan dhe u dëmtuan dhe municionet u shkatërruan”.

“Përveç kësaj, pranë vendbanimit Svatove, njësitë e Forcave të Mbrojtjes goditën zonën ku ishte përqendruar fuqia punëtore e armikut. Dihet se 70% e personelit që ndodhej në objektin e specifikuar vdiq.”

Shtabi i Përgjithshëm pohoi gjithashtu se çështjet e fuqisë punëtore ruse ishin një problem në rritje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Nuk merren masa ndaj profesoreshës Besiana Mehmedi

Komisioni disiplinor i Fakulteti të Arteve në UT nuk ka marrë asnjë…

Qeveria ua heq shtesat edhe një pjese të Policisë

Pakoja e re Emergjente e Qeverisë Kurti 2 ka lënë jashtë disa…

El Cheka: Fatime Fetai është si Janeva

El Cheka përmes njëstatusi në facebook na përkujton se para tre muajve…

Rusia ia dorëzon Ukrainës rreth 40 të burgosur

Rusia ia ka dorëzuar Ukrainës 41 të burgosur lufte si pjesë e…

FCC i ndalon kompanisë kineze të komunikacionit të veprojë në SHBA

Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC) i Shteteve të Bashkuara i ka hequr…