Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës ka akuzuar forcat ruse për rrëmbimin e civilëve dhe përdorimin e tyre si “mburoja njerëzore” për të mbrojtur kolonat e tyre ushtarake.

Avokati i Popullit tha se ushtarët rusë po përdorin gjithashtu fëmijët si mburoja.

“Rusia gjithnjë e më shumë përdor pengjet si mburoja njerëzore. Pushtuesit mbrojnë kolonat e tyre të pajisjeve me banorët e rrëmbyer të qyteteve dhe fshatrave të pushtuara të Ukrainës. Sipas avokatit të popullit ukrainas, rusët nuk e kanë problem të fshihen as pas fëmijëve”, tha Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Pejë: Administatorit i ndahet mirënjohje me gabime

Alain Le Roy, ish-administratori i UNMIK-ut në Pejë, është shpallur qytetar nderi…

Raporti i zbulimit do të shqyrtojë teoritë mbi origjinën e COVID-19

Agjencitë amerikane të zbulimit pritet t’i dërgojnë një raport Presidentit Joe Biden…

Reagimi i mjekëve për deklaratat e Trumpit

Mjekët paralajmëruan që sugjerimi i presidentit në lidhje me injeksionin e dezifenktantëve…

Paloka: Në vend të betejës me Edi Ramën, zyrat e selisë së PD-së dhanë luftën mes njëri-tjetrit

Kryetari i Këshillit Kombëtar të PD, Edi Paloka çeli Kuvendin Kombëtar të…

Panik në Shtëpinë e Bardhë, një pako e dyshimtë ngriti të gjithë në këmbë

Shtëpia e Bardhë u vendos “në rrethim” për shkak të një hetimi…