Është shqetësues fakti që presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, po shpik ndarjen e tri komunave të Sanxhakut, ku boshnjakët janë shumicë, është shprehur në konferencën e sotme për media, kryetari i SDA Sanxhakut, Sulejman Uglanin.

– Ai e krahason këtë me 64 komuna serbe në Bosnje dhe Hercegovinë, ku forcat e armatosura serbe kryen gjenocid ndaj boshnjakëve. Vuçiq mohon gjenocidin në Srebrenicë dhe përvetëson përfitimin politik të arritur nga ai gjenocid – tha Ugljanin.

Ai iu referua edhe marrëveshjes së koalicionit mes tij dhe Partisë për Drejtësi dhe Pajtim (SPP), të lidhur gjatë thirrjen e mbledhjes së re të Asamblesë Kombëtare të Boshnjakëve (BNV). Ai theksoi se marrëveshja i ktheu “dinjitetin popullit boshnjak në Sanxhak” dhe se ka ende pasoja të “mosbashkëpunimit afatgjatë” midis dy palëve.

“Me nënshkrimin e marrëveshjes, megjithatë, ne arritëm legjitimitet politik në Sanxhak, me mbi 60 për qind të mbështetjes së elektoratit boshnjak”, theksoi Ugljanin dhe theksoi se këto dy parti, me paraqitjen e tyre të përbashkët në Tutin, kanë një shumicë bindëse për formimin e pushtetit vendor.

Ai pret që SDA dhe SPP të kenë 5 deputetë në zgjedhjet parlamentare.

Në parlamentin republikan edhe tani të dyja partitë kanë nga 5 deputetë – 2 SDA dhe 3 SPP, por funksionojnë në dy grupe të veçanta parlamentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Vaksina, gati për 4 javë

Presidenti Trump bën premtimin e madh: Kemi punuar, jemi shumë afër Disa…

Zbulohen pacientët zero në Veneto të Italisë, ishin dy turistë nga Wuhani

Pas muajsh të tërë dilemash e hamendësimesh, analizat e gjakut tashmë nuk…

Shefi i OKB-së në Bucha: “Nevojitet hetim i plotë”

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres gjatë vizitës në Bucha, tha:…

Lladrovci pranon çmim nga Kurti për performancë të mirë

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, e ka pranuar sot një…

Zelenskiy shkarkon sekretarin e Sigurisë Kombëtare

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy, ka shkarkuar nga detyra sekretarin e Sigurisë…