Faqet e internetit të Ukrainës janë nën sulm të vazhdueshëm nga hakerat rusë dhe fokusi është në faqet e lidhura me Qeverinë e Ukrainës.

Në lidhje me njoftimin në Twitter, Shërbimi Shtetëror për Komunikime Speciale dhe Mbrojtjen e Informacionit tha se “hakerët rusë po sulmojnë vazhdimisht burimet e informacionit ukrainas”.

Agjencia tha se faqet që i përkisnin presidencës, parlamentit, qeverisë, ministrisë së mbrojtjes dhe ministrisë së brendshme ishin ndër ato të prekura nga mohimi i shpërndarë i shërbimit (DDoS), por deri më tani kishin arritur t’i rezistojnë sulmeve.

“Do të durojmë! Në fushëbetejë dhe në hapësirën kibernetike!”, kanë shkruar ata.

Sulmet DDoS janë aktive edhe në faqet ruse, dhe ato po sulmohen nga hakerët ukrainas nëntokë me qëllim që të ndihmojnë ushtrinë ukrainase përmes spiunazhit kibernetik.

Qendra Kombëtare e Koordinimit të Rusisë për Incidentet Kompjuterike tha të premten se kishte pasur “sulme masive kompjuterike” ndaj burimeve ruse të informacionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Turqia ndihmon SHBA me 500 mijë kite testimi për Covid 19

Turqia ka dërguar së fundmi 500,000 kite testimi për koronavirusin në Shtetet…

UNHCR publikon një fotografi të rrallë të refugjatëve kosovarë, të dëbuar në Shqipëri

Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë, kanë publikuar një…

Agjencitë e inteligjencës amerikane publikojnë raportin ”jo përfundimtar” për origjinën e COVID-19

Komuniteti i inteligjencës amerikane nuk ka qenë në gjendje të përcaktojë origjinën…

“Civilët po vdesin, s’ka ujë, gaz e as ngrohje”, thotë kreu i rajonit të Chernihiv

Sulmet raketore ruse kanë shkaktuar dëme në veri dhe në jug të…

Kurti vazhdon takimet në Bruksel, pritet nga Komisioneri i BE-së për Drejtësi, Didier

Pas takimit me kryeministrin belg De Croo dhe Komisionerin për Bujqësi dhe…