Qeveria nuk do të organizojë referendum në lidhje me propozimin e fjalëve, tha për “Lokalno”, kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, gjegjësisht partitë dhe deputetët, mund të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetjen e qytetarëve.

“Korniza e negociatave mori mbështetjen e 68 deputetëve, pas së cilës qeveria dha pëlqimin për “pakon”, për Konferencën Ndërqeveritare dhe fillimin e procesit të shqyrtimit, i cili duhet të zgjasë rreth 1.6 vjet, periudhë gjatë së cilës bullgarët duhet të jenë të përfshira në Kushtetutë dhe detyrimet e përcaktuara në protokoll të jenë zbatuar. Korniza formale ligjore për fillimin e negociatave dhe hapjen e klasterave duhet të pasqyrohet në një Konferencë të re Ndërqeveritare ndërmjet Maqedonisë dhe BE-së”, thotë ai.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetje nga qytetarët, ndër të tjera, për kornizën e negociatave dhe politikat që i zbatojnë ato.

Ai thekson se ka ende dilema dhe polemika rreth një referendumi të mundshëm, sidomos teksa thotë se “për çfarë do të bëhet, kur do të organizohet, a do të jetë i suksesshëm dhe çfarë efektesh dhe pasojash do të ketë në integrimin evropian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Shaqir Fetai Ramazanin e sheh si para

Shaqir Fetai, ky farë halldupi që kohëve të fundit ka nisur të…

Kim paralajmëron krizë të vështirë në Korenë e Veriut

Udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong Un, u bëri thirrje qytetarëve…

NATO: Retorika bërthamore e Rusisë e rrezikshme dhe e papërgjegjshme

NATO ka kritikuar Rusinë për retorikën e saj bërthamore “të rrezikshme dhe…

BE-ja nuk ndjek SHBA-në, thotë se do t’i lërë familjet e diplomatëve në Ukrainë tani për tani

Bashkimi Evropian nuk po ndjek SHBA-në në tërheqjen e familjeve të diplomatëve…

Kurti: Hetim ndërkombëtar për të burgosurit me rastin e Kumanovës (VIDEO)

Kryeministri në detyrë Albin Kurti, në emisionin DPT në T7 mes tjerash…