Gjykata Speciale e ka dënuar me 26 vjet burgim Salih Mustafën.

Mustafa është shpallur fajtor për torturim, trajtim mizor dhe vrasje të të ndaluarve në kompleksin e BIA-s, ku ai ishte udhëheqës, njofton Klan Kosova.

Aktgjykimin e ka shpallur kryetarja e trupit gjykues, Mappie Veldt-Foglia.

Mappie Veldt-Foglia – kryetare e trupit gjykues
“Në emër të popullit të Kosovës për arsyet e shtjelluara në aktgjykim, duke marrë parasysh të gjitha provat dhe dëshmitë e palëve, ju shpall fajtor për torturë si krim lufte, ndalim arbitrar si krim lufte, torturë si krim lufte dhe vrasje e paligjshme si krim lufte”.

Momenti kur Salih Mustafës i shqiptohet dënimi
Mustafa është akuzuar dhe shpallur fajtor për ndalimin e gjashtë personave në kompleksin e BIA-s, ku sipas aktakuzës, janë trajtuar mizorisht dhe njëri prej tyre ka përfunduar i vrarë.

Sipas kryetares së trupit gjykues, Mustafa edhe vetë i ka torturuar dy prej tyre.

Kujtojmë se BIA ka qenë një njësit i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në rajonin e Prishtinës, i cili është shpërbërë pas luftës në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Shaqir Fetai Ramazanin e sheh si para

Shaqir Fetai, ky farë halldupi që kohëve të fundit ka nisur të…

Merkel- Bërnabiçit: Duhet zgjidhur disa çështje në lidhje me Kosovën

Kancelarja gjermane Angela Merkel sërish ka bërë thirrje për vazhdimin e dialogut…

Aktiviteti pajtimtar i Çaushit shtrihet edhe në Turqi

Në redaksinë e portalit Vardar News ka arritur një letër nga Turqia.…

Begaj nga Vlora: Shqipëria do të jetë zëri i Kosovës sa herë të jetë e nevojshme

Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj ka thënë se Shqipëria do të jetë zëri…

Talat Xhaferi me porosi për qytetarët dhe partitë

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi ka apeluar që qytetarët të shfrytëzojnë të…