Aleanca për Shqiptarët ka reaguar pas publikimit të rezultateve të Regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut.

Deputeti Halil Snopçe thotë se kanë rezerva për besueshmërinë, pasi siç thotë, mbi 100 mijë qytetarë nuk janë regjistruar.

“Pas shpalljes së rezultateve të Regjistrimit Aleanca për Shqiptarët është duke analizuar rezultatet dhe do të dalim me një analizë të detajuar, por që në shikim të parë ne shprehim rezervat tona veçanërisht në dy segmente. 132 mijë qytetarë janë të imputuar dhe të paregjistruar në terren ndërsa vlerësojmë se numri i prej 260 mijë qytetarë që jetojnë jashtë vendit nuk përkojnë me realitetin dhe me të dhënat e publikuara nga organizatat ndërkombëtare”, tha Snopçe.

Shton se nuk mund të vlerësohet si i besueshëm regjistrimi ku rreth 8% e popullsisë së përgjithshme dhe asaj rezidente nuk i dihet përkatësia kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Dy raste të reja në Kosovë, mbeten edhe 98 raste aktive

Kosova ka regjistruar sërish shifra minimale të infektimeve me Covid. Në 24…

Sulmi ndaj kryetarit të KRRE-së, për shkak të marrjes së licencës

Pas sulmit fizik ndaj kryetarit të KRE-së, Arianit Xhaferi është thirrur për…

Kosovë, deri në orën 11:00 kanë votuar 8.30% e qytetarëve

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) të Kosovës, Valdete Daka, ka…

7 dhe 8 shtator raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi

Raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi do të mbahet më…

Të dielën fillon regjistrimi i popullsisë, këto janë detajet e fundit nga autoritetet

Autoritetet thonë se gjithçka është gati për të nisur të mbahet regjistrimi…