Lideri i “Ka një popull të tillë” Slavi Trifonov në një intervistë për radion private “Darik” thotë se është larguar nga koalicioni qeverisës në Bullgari, për shkak të Maqedonisë, duke shtuar se është shkelur marrëveshja e koalicionit.

“Po largohem nga qeveria për shkak të Maqedonisë”, tha Trifonov pas më shumë se një ore bisedë, duke shprehur irritim për këtë çështje.

Siç njofton AIM, sipas Trifonovit, derisa bullgarët vendas nuk jenë pjesë e Kushtetutës së Maqedonisë dhe nuk fillon zbatimi i Marrëveshjes së vitit 2017 edhe nëse kjo varet nga ai, Shkupi nuk do të fillonte negociatat për anëtarësim në BE.

Ai ishte i bindur se largimi nga koalicioni qeverisës ishte gjëja e duhur, pasi ishte më pak e keqe se ajo që po formohej.

Sipas Trifonovit, Kiril Petkov dhe Asen Vasilev janë të harruar dhe sillen në mënyrë joadekuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kurti flet pas takimit me Vuçiqin në Bruksel, jep detajet

Kryeministri i vendit, Albin Kurti është deklaruar për media pas takimit në…

Xhaferi: “Vidi , bez vie ne mozheme da prajme nishto”

El Cheka: Derguar nga Sami Ukshini Val Zeka dhe Shek Hallaqi Musa…

Pas vizitës në Iowa, Kurti: Shembulli i bashkëpunimit ushtarak të vazhdohet në fushën civile

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, pas vizitës zyrtare që ka zhvilluar në…

Vaksinat zvogëlojnë rrezikun nga “coronavirusi i gjatë”

Njerëzit që janë plotësisht të vaksinuar dhe infektohen me coronavirus kanë rreth…

Vuletiq: Serbia bëri për 10 vjet në Kosovë, këtë që Rusia po e bën tani në Ukrainë

Kryetari i Forumit Demokratik Qytetar, Zoran Vuletiq, ka pranuar se Serbia u…