Në 110-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë, sot në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë është mbajtur edicioni i parë i Festivalit të Plisit, përmes të cilit synohet promovimit i kulturës kombëtare shqiptare sidomos për gjeneratat e reja.

Interesimi për pjesëmarrje në këtë festival ishte i madh, madje organizatorët me qëllim të promovimit të plisit shpërndarë edhe rreth 500 plisa falas për të gjithë qytetarët.

Alban Zeka nga Organizata “Me dhe për Kulturën”, u shpreh se ky festival synon t’i lidhë të rinjtë e Kosovës me elementin kryesor të identitetit shqiptar – plisin.

Sipas tij me këtë festival, të cilin synojnë ta bëjnë të përvitshëm, po synojnë kombëtarizimin e plisit dhe ndërkombëtarizimin e trashëgimisë kulturore, raporton KP.

Festivali i Plisit është mbështetur nga Ministria e Rinisë, Kulturës dhe Sportit, si dhe nga Komuna e Prishtinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Inflacioni në Evropë ngadalësohet sërish, kostoja e jetesës mbetet ende e lartë

Evropa përfundoi një vit të vështirë me një farë lehtësimi të nivelit…

Vazhdon sot në Kuvend diskutimi për të pagjeturit

Në seancën plenare të Kuvendit do të vazhdojë diskutimi për çështjen e…

Zjarret e Amazonës arrijnë në Paraguai

E gjithë bota është e alarmuar për zjarret në Amazonë dhe të…

Zbardhen detajet e shkëmbimit të të burgosurve ndërmjet SHBA-së dhe Rusisë

Janë zbardhur detajet e shkëmbimit të të burgosurve, operacion i realizuar të…

Emmerson: Nuk pati politikë te UÇK për t’i sulmuar civilët, e dëshmuan dy gjyqe ndërkombëtare

Avokati i ish-kryeparlamentarit, Kadri Veseli, Ben Emmerson, ka thënë sot në seancën…