Autobusi ka goditur gardhin mbrojtës, ndërsa goma e djathtë e përparme ka shpërthyer dhe kështu autobusi ka lëvizur zvarrë dhe është derdhur naftë, të cilën shoferi i autobusit e kishte poseduar dhe mbajtur në pjesën e përparme të autobusit afër vetes në disa tuba.

Shpërthimi ka ndodhur për shkak të ngrohjes, që e kishte pasur të lëshuar autobusi. Për këtë shkak pjesa e fundit e autobusit është pak më e ruajtur, për dallim nga pjesa e parme.

Këto janë konstatimet e para nga eksperti i motorëve me ndezje të brendshme, i cili kishte arritur në momentet e para pas tragjedisë.

Sipas tij, shoferi si duket ka patur disa tuba të mbushura me naftë, afër sediljeve të përparme e për shkak të të cilave ka ndodhur edhe eksplodimi.

Njëzet minuta më herët autobusi kishte pasur një pauzë në një pompë benzine dhe sipas ekspertit Pirgov, shoferin e ka zënë gjumi në timon, sepse nuk ka pasur pse të humbë kontrollin e autobusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Zviceranët blejnë aeroplanë të rinj luftarak, do të shpenzojnë 6 miliardë franga – bëhet fjalë për F35-A Lightning II

Aeroplanët luftarakë të gjeneratës së pestë të kompanisë amerikane Lockheed Martin, F35-A…

India vazhdon masën e izolimit kombëtar

Izolimi kombëtar për shkak të koronavirusit është zgjatur edhe për 2 javë…

Policja zvicerane që plagosi kosovarin del para gjyqit, kaq mund të dënohet

Një police kantonale po përgjigjet para Gjykatës së Lartë (kantonale) të Cyrihut…

Gjeneralët në pension paralajmërojnë për ‘luftë civile vdekjeprurëse’ në Francë

Qeveria franceze e ka dënuar një letër të hapur të nënshkruar nga…

Arrestohet trafikanti i drogës në Gazibabë

Dje (14.05.2021) në Gazi Babë të Shkupit zyrtarët policor nga njësiti për…