Gjatë ngjarjes së sotme rreth fabrikës “Pekabesco” në Shkup, ku ishte i pranishëm edhe kryetari i Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, gazetarët Ljupçe Zllatev dhe Predrag Kukiq u penguan të marrin pjesë në ngjarje dhe t’i bëjnë pyetje kryeministrit, njoftojnë nga SHGM.

“Sipas informacioneve që kanë mbërritur në SHGM nga kolegët gazetarë të pranishëm në ngjarje, një person i punësuar në agjencinë private të sigurisë ROTE u ka kërkuar kredencialet gazetareske, të cilat sipas dëshmisë së gazetarëve ua kanë treguar dhe theksojnë se i kanë marrë ftesë nga qeveria për këtë ngjarje. Por sigurimi i ka penguar të hyjnë në ngjarje, për të kryer detyrën e tyre gazetareske.

“Pas reagimeve të kolegëve tanë gazetarë për këtë incident, SHGM do të paraqesë ankesë në Odën e Sigurisë Private të Republikës së Maqedonisë së Veriut për zbardhjen e këtij incidenti për agjencinë e sigurisë ROTE”, njoftojnë nga SHGM.

Duhet të dihet, thonë nga atje, se anëtarët e agjencive private të sigurimit në asnjë rast nuk duhet të kufizojnë punën e gazetarëve dhe punonjësve të mediave që raportojnë, sepse në këtë mënyrë u mohohet edhe e drejta e informimit të qytetarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Japonia planifikon vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme gjatë Lojërave Olimpike

Qeveria e Japonisë planifikon të vendosë një gjendje të jashtëzakonshme në Tokio…

Kancelari austriak do të vizitojë Kosovën, Serbinë dhe Bosnjë e Hercegovinën

Kancelari i Austrisë, Karl Nehammer, do të vizitojë nesër Ballkanin Perëndimor. Ndalesa…

Sot shpallen rezultatet e regjistrimit në Maqedoninë e Veriut

Enti Shtetërorë për Statistika sot pritet të shpall rezultatet përfundimtare të Regjistrimit,…

Hungarezët protestojnë për planin e ndërtimit të universitetit kinez në Budapest

Mijëra hungarezë kanë protestuar në Budapest kundër një plani nga Kryeministrit, Viktor…

Të paktën 17 të vdekur në përleshjet mes mbështetësve të ish-presidentit dhe forcave të sigurisë në Peru

Të paktën 17 persona kanë vdekur në përleshjet mes mbështetësve të ish-presidentit…