Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian për Politikat e Jashtme, Josep Borrell është shprehur se Rusia me sulmin e pajustifikuar kundrejt Ukrainës, si anëtare e Këshillit të Evropës, shkeli principet themelore të statutit të KiE-së, konventave të Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe ligjit ndërkombëtar.

Na vjen keq që Rusia nuk e ndali sulmin në Ukrainë. Qytetarët e saj, nuk do të mbrohen më nga Konventa Evropiane e të Drejtave të Njeriut”, citohet nga deklarata.

Pavarësisht një keqardhjeje se Federata ruse nuk ia arriti të pushojë sulmin në Ukrainë, masa ndaj qytetarëve rusë është tej mase ndëshkuese.

Pavarësisht kësaj, ka një shenjë mirënjohjeje ndaj aktorëve të shoqërisë civile, medias së lirë dhe instancave demokratike, të cilat po protestojnë kundër agresionit rus në Ukrainë.

E nxisim Rusinë të kthehet në përputhje me ligjet e të drejtave të njeriut”, përmbyllet deklarata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

“E ardhmja e fëmijëve dhe shtetit tonë varet nga zgjidhja e çështjes së Kosovës”

E ardhmja e fëmijëve dhe shtetit tonë varet nga mënyra se si…

Kuvend, miratohet nevoja për Ligjin e Prokurorisë Publike

Kuvendi me 57 vota “për” miratoi nevojën për Ligjin për Prokurorinë Publike.…

Mijëra banorë evakuohen nga qytete të ndryshme ukrainase

Afër 13,000 civilë ukrainas janë evakuuar përmes korridoreve humanitare gjatë të shtunës,…

Banka Botërore: Kemi zero tolerancë për mashtrim dhe korrupsion, mjetet duhet të arrijnë te shfrytëzuesit

Projekti për përgjigje urgjente të gjendjes me KOVID-19 i miratuar para pak…

VIDEO/ Është grabitur një kasafortë me 30 mijë euro, Makoil në Shkup

Më datë 13 dhjetor, në pikën e karburantit MAKOIL në Aerodrom të…