Reis ul Ulema i Bashkësisë Islame në Serbi, Nexhmedin ef. Saqipi, në ambientet e ambasadës së Egjiptit zhvilloi një takim të rëndësishëm me Kryemuftiun e Republikës Arabe të Egjiptit, me ekselencën e tij, dr. Sheuki Alam, i cili këto ditë po qëndron në një vizitë zyrtare në Beograd.
Reis ul Ulema, ef. Saqipi falenderoi Kryemuftiun e Egjiptit për vizitën dhe e njohtoi me aktivitetet e Bashkësisë Islame dhe nevojën e thellimit të bashkëpunimit në dobi të zhvillimit të jetës fetare. Ef. Saqipi mes tjerash Kryemmuftiun e Egjiptit e njoftoi për jetën fetare të muslimanëve që shtrihen nga Vojvodina e deri në Luginën e Preshevës.
Vlen të theksohet se ekselenca e tij, Shauki Alam realizoi takime edhe me personalitete me të larta shtetërore, perfshirë edhe Kryetarin e Serbisë, me të cilin bisedoi mbi pozitën dhe problemet që i tangojnë komunitetin musliman të Serbisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Kurti: Afati i KFOR-it për largimin e barrikadave po kalon me shpejtësi

Kryeministri Albin Kurti para kabinetit qeveritar tha se po “kalon me shpejtësi”…

Izet Mexhiti zgjidhet kryetar i degës së BDI në Çair

Në Kuvendin Zgjedhor të BDI në Çair, Mexhiti ishte kandidat i vetëm…

Pendarovski tregon se kur do të vendoset nëse do të zgjatet gjendja e jashtëzakonshme

Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski, vlerëson se do të shpallen edhe 30…

Qeveria dhe MPB me një taktikë të re, si do të përballen me alarmet e vazhdueshme për bomba

Një protokoll i fshehtë i Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe një…

BE ofron 500 mln Euro për fermerët e vendeve anëtare të bllokut

Ekzekutivi i Unionit do të ofrojë ndihmë edhe për fermerët e Ukrainës…