Vendet e QUINT-it, në 7-vjetorin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Manastrin e Deçanit, kanë përsëritur thirrjen e tyre dretjurar Qeverisë së Kosovës për ta zbatuar vendimin për regjistrimin e tokës së këtij manastiri.

Sipas QUINT-it, pavarësisht këtij vendimi juridik të para shtatë vjetëve dhe kërkesave pasuese, kjo nuk është zbatuar ende.

“Shefat e misioneve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar, Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian përsërisin thirrjen për Qeverinë e Kosovës që të zbatojë plotësisht dhe me urgjencë regjistrimin e ligjshëm të tokës së Manastirit të Deçanit. Në maj të vitit 2016, Gjykata Kushtetuese e Kosovës konfirmoi pronësinë e Manastirit të Deçanit mbi disa hektarë tokë. Pavarësisht këtij vendimi juridik dhe kërkesave pasuese, vendimi i Gjykatës nuk është zbatuar ende shtatë vjet më vonë”, thuhet në deklaratë.

QUINT-i tha se sundimi i ligjit dhe respektimi i pavarësisë së gjyqësorit janë detyrime për të gjitha qeveritë e zgjedhura në mënyrë demokratike dhe parakushte të domosdoshme për integrimin e Kosovës në institucionet evropiane dhe euroatlantike, duke përfshirë përparimin e mëtejmë në aplikimin e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës.

Sipas këtij misioni, vonesat e mëtejme janë vetëm pengesë për përparimin e vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Daçiq në Amerikë, pritet të takohet me Chollet dhe Escobar

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq po qëndron për…

Rrjedh ‘dokumenti’ i kompletimit të shpërbërjes së Jugosllavisë, përmendet edhe ndryshimi i kufijve të Kosovës

Skenat politike të Bosnje e Hercegovinës dhe Sllovenisë janë tronditur nga lëvizjet…

Rama pret Borrellin në Tiranë: Mbledhja e parë jashtë Brukselit e Këshillit të Stabilizim-Asociimit

Në Tiranë është duke u zhvilluar takimi i Këshillit të Stabilizim Asocimit…

OBI do të diskutojë për planet e Netanyahut për aneksim

Organizata për Bashkëpunim Islamik (OBI) do të mbajë një mbledhje të jashtëzakonshme…

Portugalia arreston rabinin që ia dha nënshtetësinë Abramovichit

Oficerët në qytetin verior të Portos në Portugali kanë arrestuar liderin e…