Televizioni rus “Russia Today” që konsiderohet si “zëdhënësi” i Kremlinit dhe mbështet fuqishëm politikat e presidentit rus Vladimir Putin, do të hap zyrën e saj në Serbi, merr vesh nova.rs.

Fjala është për televizionin që vendet e Bashkimit Evropian e kanë ndaluar transmetimin për shkak të nxitjes dhe mbështetjes së agresionit rus në Ukrainë.

Se po bëhet gati hapja e këtij kanali televiziv në Serbi, e ka konfirmuar Lubinka Milinçiq, kryeredaktorja e Sputnik Serbia.

“Po, është e vërtetë. Nuk do të fillojë tani punën në Serbi, por po përgatitet hapja”, shtoi ajo.

E siç merr vesh nova.rs, në krye të këtij televizioni të Kremlinit do të jetë e bija e Milinçiqit, informacion ky të cilin vet ajo nuk e pohoi e as mohoi.

Ndryshe, Këshilli i BE-së qysh në mars vendoi të ndalë distribuimin e mediave shtetërore ruse siç janë “Russia Today” dhe “Sputnik” për tërë territorin e BE-së.

Siç është bërë e ditur nga Këshilli i BE-së, sanksionet nënkuptojnë ndaljen e distribuimit, si në kabllor, satelitor, platformat IPTV, ueb-faqe e aplikacione.

Në Bruksel kanë vlerësuar se këto dy televizione janë instrument i rëndësishëm për nxitjen dhe mbështetjen e agresionit rus kundër ukrainasve, dhe se paraqet kërcënim të drejtpërdrejtë për rendin dhe sigurinë publike në BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kryetari i ekipit bullgar: Patëm takim jo të frytshëm të Komisionit për çështje historike

Kryetari i ekipit bullgar nga Komisioni i përbashkët historik mes Bullgarisë dhe…

Aleatët e NATO-s nënshkruajnë protokollin e pranimit për Finlandën dhe Suedinë

30 aleatët e NATO-s nënshkruan një protokoll pranimi për Finlandën dhe Suedinë…

Qeveria kanadeze ndan nga 2.000 dollarë në muaj për 5,4 milion qytetarë

Qeveria e Xhastin Trudos bëri të ditur se pothuajse 5,4 milionë kanadezë…

Aksident zinxhiror në Rrugën e Kombit (FOTO)

Reshjet e borës gjatë ditës së sotme kanë vështirësuar qarkullimin nëpër rrugët…

Zudi Enuzi Koka emërohet u.d. drejtor në NP “Higjiena Komunale” – Shkup

Zudi Enuzi Koka është emëruar u.d. drejtor i ri i Ndërmarrjes Publike…