Prokuroria Themelore Publike Strugë ka hapur lëndë pas publikimit të incizimeve dhe fotografive në rrjetet sociale, ndërsa lidhur me praninë masive të qytetarëve në liturgjinë e mbajtur më 7 maj të vitit 2020, me rastin e festës fetare Shën Gjergji.

“Veprimi i prokurorisë është për shkak të pranisë së qytetarëve në Liturgjinë në kushte të pandemisë, kur nuk janë respektuar Vendimet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për t’u përmbajtur rregullave shëndetësore edhe atë lidhur me ndalesën për grupim në grupe më të mëdha prej dy personave, distanca e nevojshme prej të paktën dy metrave mes personave dhe mbajtje të detyrueshme të maskave mbrojtëse nëse hapësira mes qytetarëve është më e vogël se e përshkruara”, theksohet në kumtesë.

Në drejtim të konfirmimit të fakteve në lëndë, prokuroria e Strugës ka parashtruar Kërkesë deri tek MPB-SPB Strugë për kontroll të ngjarjes dhe zbulim të autorëve eventualë të veprës penale,

Prokuroria ka dhënë edhe Urdhër për sigurimin e kamerave të sigurisë nga objektet përreth, me qëllim që të kryhet identifikimi i personave të cilët kanë marrë pjesë në ngjarje, si dhe të konfirmohet nëse personat me vetiniciativë kanë marrë pjesë në ngjarje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…