Drejtori i të ashtuquajturës Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, thotë se edhe sot, njëjtë si dje, i është ndaluar hyrja në Kosovë.

Kryenegociatori i Serbisë në dialog thotë se Beogradi është i gatshëm të ecë në drejtim të një zgjidhjeje kompromisi.

“Kuptoni që dialogu kërkon një palë tjetër, dikë që do të negociojë dhe do të jetë dakord me ju. Në këtë moment kemi Albin Kurtin që refuzon gjithçka, ndalon vizitat, që sillet me arrogancë. Prandaj i takon BE-së që përfundimisht të përcaktojë qartë se kush është fajtori në dialog dhe sigurisht që nuk është Beogradi”, deklaroi ai për TV Pink.

Petkoviq vazhdon të insistojë se kryeministri kosovar Albin Kurti po shkel të gjitha marrëveshjet.

“Ardhja ime sot në Konçul është para së gjithash një mesazh për komunitetin ndërkombëtar, i cili është qartazi i paaftë ose pretendon të jetë i tillë kur bëhet fjalë për Prishtinën dhe kur shikon Albin Kurtin dhe Prishtinën të cilët çdo ditë shkelin marrëveshjet që kemi arritur në Bruksel, duke përfshirë edhe marrëveshjen për vizitat zyrtare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Fillon sezoni i grevave dhe protestave në Maqedoninë e Veriut

Në vend janë shpallur disa greva, të parët do të nisin punonjësit…

Rusia suspendohet nga Këshilli i Evropës

Rusia është suspenduar nga Këshilli i Evropës, ka bërë të ditur ministri…

Jep dorëheqje Arafat Muaremi

Arafat Muaremi ka dhënë dorëheqje nga funksioni i drejtorit të Drejtorisë Financiare.…

SHBA-ja po mbledh prova për krimet e luftës në Ukrainë

Departamenti amerikan i Mbrojtjes ka akuzuar Rusinë për kryerjen e krimeve të…

Julian Assange fiton leje për të apeluar ekstradimin në SHBA

Themeluesit të faqes WikiLeaks, Julian Assange, i është dhënë leje për ta…