Serbët e shkruajnë se Hahn, kishte shprehur shumë interesim për ti vizituar viset shqiptare prej Leskoci e deri në Prishtinë. Mes tjerash, Hahn kur shkruan për Leskocin thotë: Shtëpia e Ismail Pashës në Leskoc dhe ajo e Mahmut Begollit në Pejë janë ndër shtëpitë më të njohura në tërë Shqipërinë.
Me neve shqiptarët është çudi, te huajt por edhe vet serbët e kanë shkruar se ishte Shqipëri, ne sot pa hezituar ato treva i quajmë Serbi!
Madje edhe më keq, thuaj se jemi pajtuar, se nga tre vëllezër shqiptarët të zbritur nga Malësia e Shkodrës, i populluan ato vende!
Hajt Zekë hajt, se baba Zymber ta ka lënë amanet: Se në këto toka për me pasë jetë të mirë, duhet me ecë para kalit të zotërisë së huaj! Ani Zeko ani, ti që 20 vite nëpër pushtet, e unë qe 30 vite duke u shqye therrave me ti gjet gjurmët e rrëzginave tuaja! Hajt Zekë hajt!

Marrë nga fb i Qazim Namani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe

Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti,…

Shqiptari Fetah Efendiu sipas dokumenteve të UDB-ës jugosllave

Pas vdekjes së Ataullah Hoxhës (dhjetor të vitit 1946), për udhëheqës të…

Mohamed Salmawy: Një film për mbretin shqiptar të Egjiptit, Mohamed Ali

Më shumë se 3 shekuj më parë, një familje nga Zëmblaku i…

Biografi për të famshmin Ali Pashë Tepelena

Nga Aurenc Bebja/ “La Quotidienne” ka botuar, të shtunën e 29 nëntorit…

Arti, demagogjia dhe propoganda

“Arti që subvencionohet nga shteti është demagogji dhe propogandë. Kjo ndodhi gjatë…