Nga çdo litër i benzinit, qeveria e Maqedonisë së Veriut fiton 35 denarë si tatim ndaj shtetit.

Kjo do të thotë se me 84 denarë benzinë, çmimi real është 49 denarë dhe 35 denarët e tjerë shkojnë për arkën shtetërore. 22 denarë prej tyre janë akcizë dhe 13 denarë TVSH.

Te dizelli akciza është më e vogël dhe është 15.5 denarë për litër, që do të thotë se me 1 litër naftë, shteti fiton 15. denarë akcizë dhe 11.5 denarë TVSH ose gjithsej 27 denarë.

Kujtojmë se në Maqedoninë e Veriut çmimet e derivateve të naftës vazhdimisht rriten që nga fillimi i vitit 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Lëvizja Vetëvendosje do të mbajë zgjedhje të brendshme me fillim të vitit të ri

Kryeministri i vendit dhe kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka mbajtur…

Mijallkovit i hiqet paraburgimi për “PERANDORINË”

Gjykata Supreme e shfuqizoi arrestin shtëpiak për Mijalkovin për rastin “Perandoria” të…

VV në Prizren: Do ankohemi për rezultatin, ka pasur devijim të vullnetit qytetar

Dega e Lëvizjes Vetëvendosje në Prizren, pas certifikimit të rezultateve nga Komisioni…

Gjermani, çmime më të lira për qytetarët që blejnë vetura elektrike

Gjermanët të cilët po konsiderojnë blerjen e makinave elektrike ose hibride, morën…

Liderët e G7: Të hetohet origjina e virusit

Udhëheqësit e samitit: Të bëhet transparencë nga Organizata Botërore e Shëndetësisë Udhëheqësit…