Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski në telegram urimin e dërguar për Ditën e Pavarësisë – 8 Shtatorin, ka vlerësuar se rruga e cila u nis që nga viti 1991 nuk është e lehtë dhe kërkon politikanë që sjellin vendim për interes të qytetarëve.

“Nga atëherë kemi pasur përparim dhe ulje në luftën për vlera demokratike. Rrugën të cilën e nisëm nuk është e lehtë. Ajo kërkoi politikanë të cilët sjellin vendimet në interes të qytetarëve, institucione transparente, dialog të vazhdueshëm ndërmjet pushtetit dhe opozitës, sektor qytetar i cili e rishqyrton punën e secilit pushtet dhe media të lira të cilët punojnë për interesin publik, dhe jo nën diktat të politikës dhe biznesit. Gjithashtu, demokracia nuk njeh diskriminim në bazë të përkatësisë kombëtare dhe etnike, ngjyrë të lëkurës, gjini, orientim seksual, prejardhje sociale, besim politik dhe religjioz, pengesë apo çfarëdo bazë tjetër”, tha Pendarovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…