Pendarovski pranon humbjen: I uroj fituesit punë të suksesshme në pesë vitet e ardhshme

Presidenti aktual i vendit Stevo Pendarovski e pranoi humbjen dhe i përgëzoi fituesit. Ai përmendi gjithashtu se ndërgjegjja e atyre që nuk votuan për presidentin dhe vendosën të bojkotojnë nuk është e qartë.

“Më lejoni të falënderoj të gjithë pjesëmarrësit në procesin zgjedhor dhe të gjitha institucionet që siguruan që kjo ditë të ishte e drejtë dhe demokratike. E dimë se ka raportime për shkelje zgjedhore, por ia lëmë institucioneve t’i zgjidhin dhe të mos lënë asnjë njollë të errët në procesin zgjedhor”.

“Rezultatet janë të qarta dhe nuk kam ndërmend t’i shtjelloj ato. Sipas rezultateve, dua t’i përgëzoj fituesit, t’u uroj punë të suksesshme në pesë vitet e ardhshme. Koncepti im për një Maqedoni multietnike plotësisht të integruar në strukturat euroatlantike, sot, për fat të keq, nuk mori mbështetjen e shumicës nga qytetarët”.

“Jam thellësisht i bindur se kjo është mënyra e vetme që Maqedonia të jetë një shtet demokratik dhe prosperues. Prandaj ndërgjegjja ime është e qetë. Nuk jam i sigurt që ndërgjegjja është e pastër për ata që nuk lejuan qytetarët të marrin votimin e dytë dhe të votojnë sot në zgjedhjet presidenciale”, tha Pendarovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *