Se Vladimir Putini dhe Moska zyrtare nuk dëshiron të di asgjë për ushtarët rusë të vrarë në Ukrainë, e dëshmon më së miri fakti se nuk dëshiron të negociojë për marrjen e kufomave, që ia kanë ofruar në dispozicion autoritetet ukrainase.

Reuters ka folur për trenat e veçantë frigoriferë, që Ukraina po i përdor për vendosjen e të vrarëve.

“Në këta trena frigoriferë gjenden disa qindra kufoma të okupatorëve rusë. Shumica janë vrarë nga rajoni i Kievit, ka edhe nga Chernihiv dhe rajonet e tjera”, ka thënë një zyrtar ukrainas.

Volodymyr Liamzin, i angazhuar për bashkëpunim civil-ushtarak, ka thënë se kufomat janë mbledhur në këtë mënyrë në mënyrë që të mund të kthehen në atdheun e tyre.

“Sipas normave ndërkombëtare të drejtave humanitare, Ukraina po i respekton në mënyrë strikte – pas përfundimit të ofensivës palët obligohen të rikthejnë trupat e pajetë të ushtarëve në vendet e tyre të lindjes”, shtoi Liamzin.

Trena të tillë ekzistojnë në rajone të ndryshme në mbarë territorin e Ukrainës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

“Basha nuk i ka mbështetur demokratët në terren”, Bujar Nishani nxjerr prapaskenat e forta brenda Partisë Demokratike

Bujar Nishani, një zë i fuqishëm në Partinë Demokratike ka bërë përgjegjës…

Aksion për nxjerrjen e gomave të hedhura në lumin e Vardarit

Nisma Qytetare “Mos u bë mbeturinë” në bashkëpunim me palombarë të “Akuatek”…

Më shumë se 400 të zhdukur në Hostomel, thonë zyrtarët lokalë

Zyrtarët ukrainas thonë se më shumë se 400 njerëz janë raportuar të…

Abdulla Mehmeti: Askush nuk mund ta cenojë pronësinë intelektuale të tjetërkujt

R e a g i m ASKUSH NUK MUND TA CENOJË PRONËSINË…

Absurd: Aliu që bashkë me Musën bënte plane si të përçajnë familjen e profesor Izet Zeqirit, sot bën apel për bashkim të opozitës!

Gazmend Murseli Para disa muajve ish-deputeti Izet Zeqiri, e njoftoi opinionin për…