TË PAKTË DHE NUK PAGUHEN

(Enkas për HEJZA-n)
E para, janë të pakët ata që dinë të shkruajnë kritikë letrare, aq më pak ata që shkruajnë për muzikën dhe artet pamore.
E dyta, që është e para, nuk paguhet.
E treta, nuk ka organe serioze (përjashto ato klanore) ku mund të botosh e të polemizosh.
E katërta, nuk ka kurse të posaçme për përgatitjen e kritikëve të rinj etj. etj. etj .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Strategjia e diskriminimit kulturor

Në Komisionin parlamentar për kulturë, shpesh u loz loja e njëjtë politike…

RAMADAN MUSLIU

Ramadan Musliu ishte një zotëri i vërtetë, ishte një mik e shok…

TEATROT QË TURPËROHEN NGA SHFAQJET E VETA

Midis nesh Teatrot tona, me gjasë, janë duke menduar se funksionimi i…

Dramë për optimistët, pesimistët, idealistët…

(Shkëlzen Halimi, STACIONI (dramë), botoi Sh.b. “Konica”, Shkup, 2021) Shkëlzen Halimi është…

Festivalet “tona” pa kurrfarë mesazhi kombëtar

Midis nesh Disa gra artiste e krijuese nga Mitrovica qenkan bashkuar rreth…