29 ditë pas konstatimit se kryetari i Sarajit Blerim Bexheti duhet të jep llogari, Komisioni Kundër Korrupsionit ka dorëzuar në Prokurori iniciativën për ngritjen e kallëzimit penal lidhur me çështjen e platformave ilegale në Matkë. Kryetarja e këtij komisioni Biljana Ivanovska tha se me dosjen e Bexhetit tani do të merret organi i akuzës.

“Për shkak të mos ndërmarrjes së veprimeve nga ana e tij për heqjen e ndërtimeve pa leje, përkatësisht për mos procedimin e kërkesave për legalizimin e platformave ilegale. Ai e ka zvarritur tërë procesin, duke mos vepruar ndaj asaj kërkesë me ç’ rast iu ka mundësuar shfrytëzuesve të ndërtimeve pa leje që gjatë kësaj periudhe të përfitojnë duke punuar në të zezë”, tha Biljana Ivanovska, kryetare e Anti-Korrupsionit.

Prokuroria Themelore ka 30 ditë afat ligjor për t’iu përgjigjur Anti-Korrupsionit nëse rekomandimet e bëra në seancën e 5 gushtit, kanë bazë për ndjekje penale të Kryetarit të Sarajit Blerim Bexheti për dyshime të korrupsionit lidhur me mos veprimin ndaj platformave ilegale në Matkë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Finlanda dhe Suedia në NATO? Rusia: Do të përgjigjemi nëse vendosen armë bërthamore në kufijtë tanë

Rusia ka paralajmëruar se mundësia e Finlandës dhe Suedisë për t’u bashkuar…

Maqedonia pjesëmarrëse në kontrabandimin e mallit të Serbisë në Kosovë ?!

Vendet fqinje të Kosovës, e midis tyre edhe Maqedonia, janë duke u…

Britania njofton sanksione kundër Bjellorusisë

Britania e Madhe do të vendosë sanksione ndaj Bjellorusisë për rolin e…

VIDEO/Donika Gërvalla dhe Vjosa Osmani largohen nga mbledhja e LDK-së me forcë

Deputetja e LDK-së Donika Gërvalla dhe kryetarja e Kuvendit të Kosovës në…

VIDEO/Gruaja “çmend” pasagjerët që fluturuan nga Stambolli, kishte plan ta hidhte aeroplanin në ere me 5 bomba!

Një grua krijoi panik përgjatë një fluturimi nga Stambolli sot në mëngjes,…