Presidentja e vendit, Vjosa Osmani po qëndron për vizitë zyrtare në Portugali, ndërsa theksoi 23 vjet më parë, forcat e armatosura të këtij vendi u bënë pjesë e intervenimit të NATO-s, i cili pati për synim mbrojtjen dhe lirinë tonë.

Osmani në një postim në Facebook shkruan se Portugalia u vendosë në anën e duhur të historisë, në anën e të drejtës, në anën e lirisë si një e drejtë universale, në anën e mbrojtjes së një populli të tërë nga shfarosja nga një regjim tiranik.

“Sot e filluam ditën me pritjen nga forcat e armatosura të Portugalisë dhe Ministri i Mbrojtjes z.Joao Gomes Cravinho. 23 vjet më parë, pikërisht nga ky vend, këto forca u bënë pjesë e intervenimit të NATO-s, i cili pati për synim mbrojtjen dhe lirinë tonë.

Ata u vendosën në anën e duhur të historisë, në anën e të drejtës, në anën e lirisë si një e drejtë universale, në anën e mbrojtjes së një populli të tërë nga shfarosja nga një regjim tiranik.

Në emër të popullit të Kosovës, përzemërsisht faleminderit”, shkruan presidentja.

Ndryshe, Osmani të enjten në Samitin Global të Grave në Lisbonë i ftoi të gjithë ta shikojnë filmin ”Zgjoi”.

Osmani ka përmendur angazhimin e grave të Krushës, e të Kosovës të cilat pavarësisht vuajtjeve me të cilat janë përballë, kanë arritur të triumfojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Mbyllet për publikun seanca në rastin ku Gani Geci po akuzohet për vrasjen e Ruzhdi Shaqirit

Në rigjykimin për rastin ku Gani Geci po akuzohet për vrasjen e…

Lirohen çmimet e derivateve të naftës

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së…

VMRO dhe BDI bëhen bashkë për vjetërsimin e lëndëve të PSP-së

Deputetët e BDI-së përsëri bëhen bashkë me deputetët e VMRO-DPMNE-së për të…

Dhjetëra viktima në Europë nga stuhia Eunice

Stuhia Eunice vazhdoi të godasë Europën veriperëndimore të shtunën, duke shkaktuar deri…

Flekenshtajn: BE-ja duhet të mendojë se si t’i ndryshojë rregullat e vendosjes me konsensus

Këshilli i BE-së duhet të gjejë mënyrë që të mbahet konferenca ndërqeveritare…