Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me Drejtorin Rajonal të UNOPS-it për rajonin e  Evropës dhe Azisë Qëndrore, Moin Karim.

„ Dua të shprehë kënaqësi nga puna e zyres së UNOPS-it e cila u hap vitin e kaluar, në drejtim të implementimit të fondeve të Mbretërive Norvegjeze dhe Suedeze, mbështetja bilaterale e së cilës paraqet bazë për implementimin e proektve të UNOPS-it në Republikën e Maqedonisë së Veriut”, theksoi Osmani. Ai shprehu kënaqësi edhe nga kvaliteti i ndihmës bilaterale, veçanërisht për udhëzimin e saj në mjediset multietnike, duke krijuar mëpas edhe vlerë plotësuese edhe nga aspekti i kohezionit në shoqëri, si bazë për stabilitet afatgjatë.

Osmani, shprehu mirënjohe deri te Karimi edhe për targetimin e Sekretariatit për Çështje Evropaine, si shfrytëzues në drejtim të mbështetjes të administratës në përgaditjen e saj për sfidat e ardhëshme, duke i përgaditur kapacitetet për negociata me Bashkimin Evropian, duke shprehur besimin se proekti „ Progresi Nordik” e cila UNOPS-i e zbaton në Republikën e Maqedonisë së Veriut, me sukses do të realizoj qëllimin për mbështetjen e Qeverisë, duke forcuar kapacitetet e administratës për integrimin e vendit në BE.​

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

KE-ja do ta publikojë metodologjinë e re për negociata

Eurokomisari për zgjerim Oliver Varheji rreth mesditës do ta prezantojë raportin e…

Sllavi Trifonov: E lëshova qeverinë për shkak të Maqedonisë

Lideri i “Ka një popull të tillë” Slavi Trifonov në një intervistë…

Serbia si Rusia feston 9 majin me avionët ushtarakë

Serbia ashtu si Rusia do ta shënojë 9 majin si Ditë të…

Luftanijet e NATO-s arrijnë në Finlandë, pritet të mbahen stërvitje ushtarake

Derisa Finlanda po bëhet gati për anëtarësim në NATO, luftanijet e Aleancës…

Bjellorusia pritet t’i shpallë luftë Ukrainës

Andriy Zagorodnyuk, ish-ministri ukrainas i Mbrojtjes, ka thënë se Bjellorusia pritet t’i…