Tridhjetë anëtarë të Gardës Mbretërore Norvegjeze do të shkarkohen nga shërbimi për shkak të përdorimit të drogës gjatë pushimit, njoftuan Forcat e Armatosura Norvegjeze.

Ushtria mori informacione se disa rekrutë përdorën drogë në një festë këtë verë. Pesë prej tyre e pranuan menjëherë se e kishin bërë dhe më vonë 25 të tjerë e pranuan.

Të 30 të rekrutuarit ishin anëtarë të njësisë së Gardës Mbretërore të Madhërisë së Tij, raportoi transmetuesi publik norvegjez NRK dhe gazeta VG.

Zëdhënësi i ushtrisë norvegjeze Brage Steinson Vik-Hansen i tha NRK se rekrutët do të shkarkoheshin nga ushtria, shkuan washingtonpost.

“I gjithë personeli në forcat e armatosura ka detyrime, nëse zbulojnë ose vërejnë se punonjësit apo rekrutët merren me drogë, të informojnë (eprorët) për këtë”, tha Steinson Wiik-Hansen për NRK.

Garda Mbretërore mbron familjen mbretërore norvegjeze. Anëtarët e saj ndërrojnë çdo ditë rojën përpara pallatit mbretëror në Oslo.

Njësia kryen detyra edhe në disa raste të veçanta, siç është dhënia e Çmimit Nobel për Paqen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kim Jong-Un ka vdekur? Tashmë e thonë edhe mediat kineze

Janë gjithmonë e më të shumta, dhe nga burime të ndryshme, zërat…

Këshilli i Evropës cakton gjermanin Peter Beyer raportues për Kosovën

Komiteti për Çështje Politike i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës e…

Liz Truss në rrugë për t’u bërë kryeministrja e ardhshme e Britanisë

Sondazhi i anëtarëve konservatorë tregon se kandidatja Liz Truss , është dukshëm…

Gjenden mbetje mortore në fshatin Leshan të Suharekës

Një qytetar derisa po i pastronte varrezat me rastin e festës së…

Jep dorëheqje ministri i Shëndetësisë në Austri

Ministri i Shëndetësisë i Austrisë, Rudolf Anschober, tha se jep dorëheqje nga…